Yoga – Početni nivo

YOGA POČETNI NIVO

Početni nivo je ABC-da yoge. Učimo osnovne yoga poze, uz varijacije. Učimo kako da pravilno dišemo i kako da povežemo pokret sa svojim dahom. Izvodeći poze učimo kako da se fokusiramo na sebe, kako da budemo “u trenutku“. 

TAČKE FOKUSA POČETNE YOGE:

  • jačanje mišića, pre svega u leđima i ramenima, ali i u ostalim delovima tela. Nakon izvesnog vremena primetićete da vam je držanje bolje. Ukoliko osećate bolove u leđima, ramenima ili vratu, vremenom će postati slabiji ili će nestati.
  • fleksibilnost – ne trebamo biti savitljivi da bismo vežbali yogu. Naprotiv, vežbajući yogu postajemo savitljivi.
  • balans – sa godinama sve više gubimo osećaj za ravnotežu, usled čega dolazi do padova i preloma. Balans  poze poboljšavaju nam stabilnost, takođe nas uče da fokusiramo.
  • istezanje, uvrtanje, presavijanje – ovim pozama održavamo gipkost svog tela, sprečavamo ili umanjejemo bolove u predelu leđa, ramena i vrata.
  • relaksacija – fizičko i mentalno opuštanje
  • yoga disanje – učimo da pravilno dišemo

KOME JE NAMENJEN PROGRAM?

Početni nivo yoge namenjen je i apsolutnim početnicima i onima koji su već vežbali yogu a prija im laganiji intenzitet. Namenjen je svima bez razlike na pol i uzrast. Svako vežba koliko može, koliko prija. Ne forsiramo, uvek “slušamo“ svoje telo. Veoma je bitno pratiti objašnjenja instruktora.

Ukoliko imate ozbiljnijih zdravstevnih problema ili povreda, pre no što odlučite da započnete sa yogom svakako se prvo posavetujte sa svojim doktorom da li smete vežbati. Ovo se pre svega odnosi na: kolena, kukove, kičmu i vrat.

KAKO IZGLEDAJU ČASOVI YOGE POČETNI NIVO?

Časovi traju 60 minuta. Zapocinjemo laganim razgibavanjem čitaviog tela. Sledi deo u kojem jačamo mišiće. Akcenat ja na stomačnim i leđnim mišićima, ali takođe jačamo i mišiće u rukama i nogama. Balans poze su deo svakog časa. U drugom delu časa radimo lagano istezanje, uvrtanje i presavijanje. Zadržavamo se u položajima duže.  Čas završavamo relaksacijom, fizičkim i mentalnim opuštanjem. Svaki čas obuhvata poze u sedećem, stajačem i ležećem položaju.

Koja je cena programa?

3.500,00 din. (mesečna članarina)