CHI Yoga

ŠTA JE CHI YOGA?

Chi yoga je program srednjeg intenziteta.To je kombinacija kineskog Tai Qi-ja i nekoliko stilova yoge: Hatha yoga (osnovna yoga), Flow yoga (povezani pokreti i sekvence), Yin Yoga (duže zadržavanje u određenoj pozi i mirovanje). 

Cilj nam je da pokrenemo energiju, da naučimo pravilno disenje, da povežemo pokret sa svojim dahom. Vežbanjem jačamo telo, postajemo fleksibilniji, poboljšavamo držanje i  balans. Yoga nas takođe uči kako da se mentalno opustimo, da umanjimo nivo stresa, da se fokusiramo na sebe, da posmatramo sebe. 

KOME JE NAMENJEN PROGRAM?

Program je namenjen svim  vežbačima, bez obzira na pol i uzrast. Namenjen je onima koji su već vežbali yogu, ali i početnicima koji žele izazov. Svima onima koji vole raznovrsnost i kombinaciju više stilova yoge. Svako vežba koliko može i koliko prija. Ne forsiramo, uvek “slušamo“ svoje telo. Veoma je bitno pratiti objašnjenja instruktora. 

Ukoliko imate ozbiljnijih zdravstevnih problema ili povreda, pre no što odlučite da započnete sa yogom svakako se prvo posavetujte sa svojim doktorom da li smete vežbati. Ovo se pre svega odnosi na: kolena, kukove, kičmu i vrat.

KAKO IZGLEDAJU ČASOVI CHI YOGE?

Časovi traju 60 minuta. Započinjemo laganim razgibavanjem, nakon čega sledi Tai Qi sekvenca razgibavanja i podizanja energije. Nadovezujemo  sekvencu Pozdrava suncu. Slede intenzivnije sekvence Flow yoge kojima jačamo celo telo. Balans poze su deo svakog časa. Drugi deo časa je namenjen Hatha yogi: istezanje, uvrtanje, presavijanje, u kombinaciji sa Yin yogom, dužim zadržavanjem u položaju. Na kraju časa je relaksacija: fizičko i mentalno opuštanje.

Koja je cena programa?

3.500,00 din. (mesečna članarina)