CHI YOGA

ŠTA JE CHI YOGA?

Chi yoga je kombinacija Hatha yoge i drevnih kineskih vežbi tela, disanja i energije: Tai Chi i Chi Gong. Ove vezbe se u Kini praktikuju radi postizanja balansa u organizmu (balans između elemenata Yin i Yang). Svaki disbalans u funkcionisanju organizma dovodi do poremećaja imunološkog sistema, a to dovodi do pojave određenih oboljenja.

Tai Chi, pogotovo Chi Gong vežbe, pospešuju protok energije i ‘napajaju’ organizam neophodnom energijom. Ovo je princip koji postoji i u yogi. U Veda filozofiji energija se naziva ‘prana’, a u taoistickoj filozofiji ‘chi’. Upravo radi ovoga, spoj yoge i Tai Chija/Chi  Gonga je idealna kombinacija.

KOME JE NAMENJEN PROGRAM?

  • ljubiteljima yoge svih uzrasta
  • početnicima i osobama koje već upražnjavaju yogu
  • svima koji žele da uspostave balans između tela i uma, poboljšaju protok energije, postignu osećaj relaksiranosti i fizički ojačaju
  • vežbačima koji su radoznali da isprobaju kombinaciju indijskih i kineskih vežbi

KAKO IZGLEDAJU ČASOVI CHI YOGE?

Časovi su u trajanju od 75 minuta. Započinjemo kratkom meditacijom i tehnikama disanja, u cilju da se telo opusti, smiri i da se vezbači mentalno pripreme za čas. Sledi Tai Chi sekvenca kojom se telo zagreva, razgibava, balansira. Pokreti su jednostavni, lagani, ritam  umeren. Nakon završene sekvence vezbači osećaju toplinu u telu, ‘probuđenu’ energiju, a uz to jos i smirenost i opuštenost. Opcija, umesto Tai Chija na pocetku casa radi se Chi Gong, a ponekad kombinacija oba. Sledi vežbanje Hatha yoge, tradicionalne i Flow yoge (povezane sekvence asana). U zavisnosti od kombinacije asana, dinamike časa, ponekad između yoga sekvenci ubacujemo Tai Chi pokrete kao kratku pauzu, da se telo malo odmori. Čas završavamo Savasanom, totalnom relaksacijom.

KO VODI PROGRAM?

Program vodi Irma Kolishevska, instruktorka yoge – Biografija

Kontakt telefon: 066 241443

Mail adresa: irma_k@hotmail.com

Koja je cena programa?

3.000,00 din. (mesečna članarina)