ŠTA JE YIN YOGA?

Yin Yoga je vrlo jednostavna praksa čiji su osnovni koraci: odrediti ciljno područje (deo tela) ući u asanu (položaj), izaći iz asane u kojoj se ostaje duže vreme (3 – 5 minuta), posmatrati efekte položaja i usmeriti energiju u prostor koji se otvorio. Još jednostavnije: slušajte svoje telo i pronađite položaj u skladu sa njegovim jedinstvenim i prirodnim konturama (kičme, karlice, kukova…).

Yin Yoga je samo jedan deo dobro zaokružene prakse i načina života. Za naš fizički deo tela, Yin yoga nudi načine za manipulaciju duboko u kičmi, kukovima i ramenima. Na planu emocionalnog i mentalnog, Yin Yoga nudi način pronalaženja lakoće i zadovoljstva.

Nalaženje ravnoteže između snage i fleksibilnosti ili ambicije i zadovoljstva – šta će prevagnuti i kako će se osećati, odgovornost je svakog vežbača da istraži i odluči.

 

KOME JE NAMENJEN PROGRAM?

  • ljubiteljima joge svih uzrasta
  • početnicima i osobama koje već upražnjavaju jogu
  • vežbačima koji vole fizičke i mentalne izazove
  • sportistima koji žele da uravnoteže svoju aktivnu praksu
  • svakom ko hoće da istraži novi odnos prema onom nemirnom u sebi

 

KAKO IZGLEDAJU ČASOVI YIN YOGE?

Časovi su u trajanju od 90 minuta. Započinjemo kratkom meditacijom i tehnikama disanja, u cilju da se telo opusti, smiri i da se vezbači mentalno pripreme za čas. Slede vežbe za zagrevanje celog tela i nekoliko dinamičnijih sekvenci. Potom slede asane (položaji) u kojima se vežbači zadržavaju 3 do 5 minuta. Prilikom ulaska u određene asane, koriste se joga rekviziti (bolsteri – valjkasti jastuci, joga blokovi i kaiševi). Tokom jednog časa prolazi se pet do deset asana, u zavisnosti od trajanja zadržavanja u položaju. Čas završavamo totalnom relaksacijom.

 

KOJA JE CENA PROGRAMA?

500 din. (jedan čas)