Zabavan, raznovrstan, dinamičan, maštovit, razigran, veseo, duhovit čas, uz smenu asana (položaja), pesmu, priču, igru, dramu, ples, uz rekvizite, balone, tkanine, krep papir, perje, kamenje, lišće…

ZAŠTO JE VAŽNO ZA DECU I MLADE DA VEŽBAJU JOGU?

  • Kroz svoj rast i razvoj deca i tinejdžeri stalno prolaze kroz promene, što često dovodi do osećaja nelagodnosti u svom telu. Kroz joga polažaje stiču svest o svom telu, tačkama otpora, istezanja i prihvatanja.
  • Joga položaji i vežbe disanja pozitivno utiču na koncentraciju.
  • Deca i mladi, kao i odrasli, su izložena izazovima savremenog načina života i neophodno im je da savladaju tehnike opuštanja.
  • Osećaj koji se javlja pri savladavanju novih položaja, kao i novi izazovi koji se stavljaju pred decu odlične su vežbe samopouzdanja.
  • Joga za decu i tinejdžere razvija izvesnu dozu discipline, posvećenosti i svesti o prednostima zdravog načina života.

KOM UZRASTU DECE JE NAMENJEN PROGRAM?

grupa 7 – 12 godina KIDS YOGA
grupa 13 – 18 godina TEENS YOGA

Rad sa decom i tinejdžerima u grupama zasniva se na njihovim mogućnostima i dometima.

KAKO IZGLEDAJU TEMATSKI ČASOVI JOGE ZA DECU?

Tematski časovi joge za decu prate rad na ravnoteži energetskih centara, kroz povezivanje sa osnovnim životnim elementima kao što su zemlja, voda, vazduh, vatra, kroz godišnja doba, zamišljena putovanja po svetu i vasioni… U prvih mesec dana, jednom nedeljno, u trajanju od 45 min do 60 min, budimo se i stojimo čvrsto na zemlji, pozdravljamo jesen, penjemo se na Frušku goru i putujemo u Afriku.

KAKO IZGLEDAJU TEMATSKI ČASOVI JOGE ZA TINEJDŽERE?

Časovi joge za tinejdžere su osmišljeni sa ciljem usvajanja osnovnih položaja (asana) i pranajama (tehnika disanja). Kroz časove u trajanju od 60 min do 75 min, pažnja učesnika se usmerava na samospoznaju sopstvenog tela, koncentraciju, jačanje samopouzdanja, razvijanje saosećanja, praktičnosti, logike i lakšeg prihvatanja zahteva savremenog života.

KO VODI PROGRAM?

Program vodi Tanja Gagić, instruktorka joge – Biografija
Kontakt telefon: 064 20 93 925
Mail adresa: tanjanotarosgagic@gmail.com

 

KOJA JE CENA PROGRAMA?

3 500 din. (tromesečna članarina)
1 300 din. (mesečna članarina)
400 din. (jedan čas)